SRL „Furnizare Energie” nu mai livrează energie consumatorilor din centrul și sudul țării. ANRE a intervenit de urgență

0

Locuitorii din centrul și sudul țării riscă să rămână fără curent electric din 4 decembrie curent. Anunțul a fost făcut de către SRL „Furnizare Energie”, care menționează este în imposibilitate de a furniza energie electrică către consumatorii finali  din motivu că producătorul ЗАО „Молдавская ГРЭС” nu poate confirma livrarea energiei electrice pentru o perioadă nedeterminată de timp. În soluțiunarea acestei situații a intervenit, în regim de urgență ANRE.

Astăzi, 3 decembrie 2021, în cadrul ședinței Consiliului de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a fost adoptată Hotărârea privind asigurarea furnizării de ultimă opțiune a energiei electrice consumatorilor deserviți de furnizorul SRL „Furnizare Energie”.

Consiliul de Administrație al ANRE a obligat furnizorii ÎCS „Premier Energy” SRL și SA „Furnizare Energie Electrică Nord” să asigure furnizarea de ultimă opțiune a energiei electrice consumatorilor finali deserviți de SRL „Furnizare Energie”, începând cu data de 04.12.2021 și să pună la dispoziţia acestora contractele de furnizare a energiei electrice, în formă scrisă, în termen de cel mult 8 zile calendaristice de la data începerii furnizării fizice a energiei electrice.

Totodată, operatorii de sistem ÎS „Moldelectrica”, ÎCS „Premier Energy Distribution” S.A. și „RED Nord” S.A. vor prezenta imediat de la recepționarea hotărârii respective, furnizorilor de ultimă opţiune, informaţiile despre consumatorii finali care urmează a fi preluaţi de către aceștia.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture