Suspectați de trafic de influență Angajați medicali din Bălți și Fălești, cercetați în libertate

Mai mulți angajați ai sistemului de sănătate din Bălți și Fălești sunt supectați de trafic de influență. Cazul a ajuns în vizorul poliției și procuraturii din Bălți, la 15 aprilie curent. Aceștea sunt cercetați în stare de libertate și riscă închisoare de la 2 la 6 ani. Potrivit unui comunicat emis de oamenii legii, bănuiții ar fi favorizat eliberarea unor formulare medicale pentru obținerea permisului de conducere.

Aceștia ar fi favorizat eliberarea unor formulare medicale printre care, adeverințe medicale pentru obținerea permisului de conducere (formularul nr.083/e), avize consultative narcologice pentru dreptul de a fi admis la cursuri de șoferi, autorizații de achiziționare a armelor și munițiilor aferente (formularul nr.092-1/e), certificate de la medicii psihiatri și altele. Pentru serviciile prestate suspecții primeau diverse sume de bani, care variau de la 600 la 1500 de lei.

Persoanele bănuite sunt cercetate în libertate. Dacă vor fi găsite vinovate, persoanele riscă amendă de până la 200 000 de lei sau pedeapsă cu închisoare de la 2 la 6 ani.

Foto: sănătate.info.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture