Sute de copaci tăiați ilegal

0

Odată cu răcirea vremii, angajații Inspectoratului Ecologic de Stat efectuează razii în întreaga republică pentru a identifica cazurile de tăiere ilicită de arbori din păduri. Într-o singură zi, reprezentanții Inspectoratului Ecologic Strășeni au identificat mai multe încălcări grave ale legislației de mediu, scrie ziarulnational.md.

În pădurea „Valea mălaiului” din gestiunea primăriei Lozova, a fost identificat un bărbat care a tăiat cu toporul 46 de arbori de salcâm alb. Prejudiciul material a fost estimat la 1537 de lei, dar prejudicial ecologic este mult mai mare. Masa lemnoasă a fost preluată de Primăria Lozova, iar bărbatul urmează a fi sancționat, dosarul fiind în proces de examinare.

În pădurea orășelului Bucovăț, o altă persoană a tăiat ilegal 11 arbori de salcâm alb. Pe acest caz a fost încheiat un proces verbal cu stabilirea unei amenzi în valoare de 800 de lei. Bărbatul a achitat și prejudicial de 638 de lei.

În trupul de pădure „Zvana” din gestiunea primăriei Strășeni au fost depistați în flagrant doi bărbați care au tăiat 30 de arbori de salcâm. Aceștia au fost amendați cu câte 800 de lei, iar prejudiciul a fost estimate la 394 de lei.

În cadrul acelorași razii ale inspectorilor ecologici sunt identificate și nenumărate cazuri de braconaj, iar vânătorii sunt amendați.

ziarulnational.md

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture