Termogaz-Bălți a primit volumele necesare de gaze naturale, respectiv a conectat obiectele sociale și blocurile locative deservite

0

Presiunile din toate segmentele sistemului de transport al Moldovatransgaz sunt peste valorile critice și continuă să crească, valoarea medie a presiunii gazelor naturale din conductele magistrale ale sistemului de transport fiind de cca 22,6 bar. Volumul de gaze naturale care urmează să intre la punctele de interconectare cu Ucraina, la ziua de astăzi constituie un volum de 14,2 mil. m3, față de 5,7 mil. m3/zi în luna octombrie. Anunțul a fost făcut de către Andrei Spînu, ministrul  infrastructurii și dezvoltării  regionale.

,,Despre situația conectărilor la energia termică în mun. Chișinău vă informez că: din totalul de 4.430 de obiecte racordate la SACET sunt conectate la încălzire 3.335 (aproximativ 75%), dintre care:

⏺ 2.540 blocuri locative, ceea ce constituie peste 90% din fondul locativ,
⏺ 142 grădinițe,
⏺ 124 școli/licee,
⏺ 58 instituții medicale,
⏺ 50 instituții superioare de învățământ,
⏺ 283 agenți economici,
⏺ 114 case particulare.
Pe parcursul zilei de astazi, urmează să fie conectate încă 136 blocuri locative. Din cele 2.845 de blocuri locative neconectate, cca 170 sunt neconectate, din considerentul că administratorii nu au solicitat furnizarea energiei termice pentru încălzire.
În ceea ce privește mun. Bălți, începând cu data de 30 octombrie CET-Nord a revenit la regimul normal de lucru și a început a conecta consumatorii conform graficului și regimurilor tehnologice de producere. La situația actuală sunt conectate toate obiectele sociale și 412 blocuri locative din numărul total de 719.” – se arată în postarea ministerului.
Potrivit eculaiași comunicat, Termogaz-Bălți, la fel a primit volumele necesare de gaze naturale, respectiv a conectat obiectele sociale și blocurile locative deservite.
,,Măsurile care vor fi luate pentru perioada imediat următoare:
🔃 Trecerea SA „Termoelectrica” CET Sursa 1 de la utilizarea păcurii la arderea gazelor naturale;
🔃 Suplinirea rezervelor de combustibil alternativ;
🔃 Compensarea volumelor de gaze naturale preluate din conturile de echilibrare operaționale ale sistemului ucrainean și românesc de transport al gazelor naturale;
 Compensarea volumului de energie electrică consumat din sistemul electroenergetic al Ucrainei prin creșterea graficului de producție al MGRES.”
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture