Când și cum vă puteți vaccina? Ce seruri sunt disponibile la Bălți?

0

Unii locuitorii din Bălți, care vor să se vaccineze sunt revoltați de faptul că centrele medicilor de familie nu administrează vaccinul dacă nu sunt mai mulți doritori pentru acea zi. Motivul ar fi regulile de vaccinare și termenul de valabilitate a serurilor, după deschiderea flaconului. Veaceslav Batîr a reiterat că dacă fiola a fost dechisă, trebuiesc administrate imediat toate dozele. Fiolele sunt prevăzute pentru 5 sau 10 persoane.

Dacă sunt doar doi voluntari, atunci dozele rămase trebuiesc aruncate. Pentru a vă vaccina, trebuie să vă preînregistrați, iar medicii vor anunța când s-a adunat numărul suficient de persoane.

Vaccinurile „Sputnik-V” „Sinopharm” și „Sinovac” sunt furnizate într-o singură doză. În ceea ce privește AstraZeneca, Pfizer și Johnson & Johnson, dozele sunt calculate pentru 5 și 10 persoane.

În prezent, în centrele medicilor de familie sunt disponibile vaccinurile Sinopharm, Sinovac, AstraZeneca, Pfizer și Johnson & Johnson. Dacă doriți să vă imunizați împotriva covid-19, trebuie să contactați medicul de familie, care vă face o programare la vaccinare.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture