„TERORIȘTII” DIN BĂLȚI S-AU ALES DOAR CU AMENZI

Șapte dintre cei treisprezece membri ai organizaţiei paramilitare din Bălți acuzați pentru acțiuni anticonstituționale și-au aflat sentința. Pentru cele incriminate de procurori inculpații riscă amenzi penale a câte 10 mii lei fiecare.

Potrivit procurorilor, pârâții și-au recunoscut vinovăţia în fața judecătorilor şi au solicitat examinarea cauzei într-o procedură simplificată, care prevede sancţiuni mai blânde.

Cauza penală în privinţa celorlalţi complici la săvârşirea infracţiunilor se află pe rol la Judecătoria Bălţi şi va fi examinată conform procedurii generale, deoarece aceştia nu-şi recunosc vina.

Sentinţa este cu drept de atac.

Amintim că aceste persoane sunt acuzate și cercetate de crearea şi formarea pe teritoriul Capitalei de Nord, a unei organizaţii criminale, denumită ”КОТОВЦЫ”. În această grupare erau racolate persoane pe care le îndemnau la violarea integrităţii teritoriale şi schimbarea prin violenţă a orânduirii constituţionale a statului, cât și dezmembrarea teritorială a Republicii Moldova.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture