Transportatorii anunță proteste: Ministerul nu a venit cu nicio soluție

0

Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto (APOTA) anunță proteste în toată țara. Motivul ar fi inacțiunea Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale la demersul asociației, depus acum câteva săptămâni. APOTA informează că după depunerea demersului în adresa MIDR privind efectuarea calculelor și aprobarea tarifelor pentru serviciile de autogară și serviciile de transport rutier la data de 15 octombrie, 5 noiembrie și 12 noiembrie au avut loc ședințe de lucru între reprezentanții APOTA și MIDR, transmite Știri.md.

Într-un comunicat emis presei, asociația menționează că în cadrul acestor întruniri Ministerul nu a venit cu nicio soluție.

«Transportatorii sunt îngrijorați de inacțiunile și acțiunile ministerului ce favorizează ilegalitățile comise de gruparea Șor-Andronachi-Vîlcu, care stau în spatele gărilor auto și încasează nejustificat 10 la sută din încasările obținute de la pasageri.

MIDR a respins fără nici o justificare necesitatea restituirii accizelor la combustibil pentru transportatori (mecanism ce funcționează în toate statele UE), nu a venit cu instrumente de ordin financiar-fiscal sau administrativ de care dispune, care ar diminua din iminenta creștere a tarifului la serviciile de transport.» – notează APOTA. 

Conform aceluiași comunicat, schimbările care au avut loc în structura cheltuielilor serviciului de transport în mod inevitabil vor afecta în primul rând călătorii.

«Însă acțiunile recente ale MIDR vor avea ca consecință că, călătorii vor trebui să suporte nu doar creșterea tarifului determinată de majorarea prețurilor la combustibil, piese de schimb și lucrări de reparații, necesitatea majorării salariilor și necesitatea procurării altor unități de transport, dar cu regret, asupra călătorilor va cădea și povara jafului comis de gările grupării Șor-Andronachi-Vîlcu, protejate de MIDR și ANTA, costurile schemelor corupționale care se implementează acum de administrația ANTA, care este cea mai coruptă și incompetentă din istoria acestei instituții, scheme care în mod insistent rămân ”neobservate” de MIDR. Incapacitatea ministerului de a aplica mecanisme care funcționează în toate statele UE, îndreptate pentru susținerea transporturilor de persoane de asemenea va fi suportată de călător. » – se arată în comunicat. 

Potrivit asociației, termenul legal pentru examinarea și adoptarea unei decizii asupra demersului înaintat de transportatori a expirat, iar drept rezultat nu a fost adoptată nicio soluție. Astfel protestele transportatorilor devin inevitabile.

 

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture