Arest la domiciliu pentru unul dintre figuranții, reținuți vineri, pe cazul dublului omor din Hiliuți, Făleşti

Pedeapsă mai blândă pentru unul dintre bănuiții în comiterea dublului omor de la Fălești. Prietenii și apropiații victimelor sunt dezamăgiți de decizia instanței de judecată și cer dreptate.

2

Un nou protest în fața Judecătoriei Fălești. Prietenii și apropiații celor 2 tineri din Bălți, uciși cu cruzime la începutul lunii noiembrie, manifestează în fața instituției. Aceștia au ieșit în stradă după ce un tânăr de 20 de ani din Sîngerei, reținut vineri, 12 noiembrie, suspectat că ar fi participat la comiterea crimei a fost plasat în arest la domiciliu. Manifestanții cer explicații de ce pentru unul dintre suspecți a fost emisă o pedeapsă mai blândă.

Sâmbătă, 13 noiembrie a avut loc a doua ședință de judecată în dosarul dublului omor din Hiliuți, Fălești. După ce în data de 12 noiembrie alți 2 tineri au fost reținuți de oamenii legii, fiind suspectați de participarea la comiterea crimei. Procurorii de caz au cerut mandat de arest de 30 de zile pentru cei 2 tineri de 18 și 20 de ani, originari din Sîngerei. Judecătorul a admis parțial solicitarea procurorilor. Astfel tânărul de 18 ani a fost plasat în arest preventiv în penitenciar, iar cel de 20 de ani a mers în arest la domiciuliu.

Menționăm că vineri, 12 noiembrie poliția a anunțat că a identificat încă 4 figuranți, care ar fi participat la comiterea crimei din data de 2 noiembrie curent. În urma măsurilor speciale de investigații și acțiuni de urmărire penală au fost localizați și reținuți 2 tineri de 18 și 20 de ani, originari din orașul Sîngerei. Atunci aceștia au fost reținuți pentru 72 de ore.

Pe 7 noiembrie, magistrații din Fălești au emis mandat de arest preventiv pentru grupul de tineri, învinuiți de dublul omor de la Hiliuți. 3 dintre ei au fost plasați în arest pe un termen de 30 de zile, iar pentru al patrulea a fost emis mandat de arest pentru 15 zile.

Amintim că cei 4 tineri din Chișcăreni și Mărăndeni, care au săvârșit dublul omor din Hiliuți sunt cu multiple antecedente penale. Aceștia au vârstele cuprinse între 21 și 25 de ani. Acum o săptămână, victimile au câștigat circa 3000 de euro de la cei 4 vizați mai sus. Însă aceștea ar fi trișat în timpul jocului. Marți, suspecții ar fi ademenit victimile în Mărăndeni, sub pretextul de a-și lua revanșa în cărți. Potrivit poliției jocul așa și nu a avut loc. Tinerii de 25 și 26 de ani din Bălți au fost imobilizați, după care au fost târâți în fâșia forestieră din Hiliuți, Fălești. Aceștea au fost transportați în portbagajul mașinii uneia dintre victime. La fața locului învinuiții i-au ucis definitiv. Loviturile au fost aplicate în regiunea capului cu o rangă de metal. Ulterior mașina a fost incendiată într-o pădure din Călărași.

Citește și
  1. […] людей перед зданием Фалештского суда, сообщает БТВ. Они требовали справедливого правосудия и […]

  2. […] людей перед зданием Фалештского суда, сообщает БТВ. Они требовали справедливого правосудия […]

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture