Opt acte falsificate, depistate la trecerea frontierei moldo-române

Documentele urmează să fie supuse unei expertize speciale pentru stabilirea legalității acestora.

0

Opt cetățeni moldoveni  s-au arătat surprinși la trecerea frontierei de stat când au fost anunțați că unele acte prezentate sunt falsificate. Incidentele au fost consemnate la sfârșitul săptămânii trecute,  în punctele de trecere a frontierei  Sculeni și Leușeni, se arată în comunicatul emis de Poliția de Frontieră. 

În contextul dat au fost ridicate cinci certificate de vaccinare împotriva Covid-19 și trei permise de conducere neveridice. Persoanele cercetate au vârste cuprinse între 20 și circa 60 de ani.

Mia mult ca atât polițiștii de frontieră au constatat că la data imunizării persoanele vizate nu se aflau în Republica Moldova, deși actele prezentate au însemnele unor instituții medicale autohtone.  În cadrul întrevederilor, toții au susținut viceversa precum că într-adevăr s-au vaccinat și certificatele ar corespunde realității.

Un alt conațional a prezentat la controlul de frontieră un permis de conducere cu semne rezonabile de falsificare. Documentul ar fi fost emis de către autoritățile competente ale Greciei. Cât privește alți doi tineri, asupra lor au fost depistate permise de conducere moldovenești, în urma unor controale suplimentare. Verificate cu tehnica din dotare, s-a stabilit că actelor le lipsesc anumite elemente de protecție. Audiați, doi dintre bărbați au declarat că și-au perfectat documentele prin intermediari contra unor sume de circa 50 și 500 de euro. Cel de-al treilea conațional a refuzat să ofere explicații.

Menționăm faptul că pe numele tuturor persoanelor vizate s-au întocmit procese verbale de constatare a incidentelor. Documentele urmează să fie supuse unei expertize speciale pentru stabilirea legalității acestora. Cercetările vor continua până la elucidarea circumstanțelor și atragerea la răspundere a persoanelor implicate.

Foto: Poliția de Frontieră

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture