,,Trei ani eu nu am avut liniște, somn, nu am avut sărbători, petreceri, confort personal”. Mesajul lui Petic la 3 ani de când a fost învinuit de viol

Azi 12 octombrie, se fac trei ani de când Gheorghe Petic a fost învinuit de viol. În acest sens fostul polițist de frontieră a venit cu un mesaj pentru cei care s-ar face vinovați de fabricarea dosarului, intentat acum 3 ani. ,,Scrisoare celor care m-au comandat, au participat la fabricarea dosarelor mele si mau condamat la ani de inchisoare”- așa începe mesajul lui Petic.

,, Se fac trei ani de când m-ati bagat pe ne drept la inchisoare, de fapt înca nu, mai sunt câteva ore, pina la 16.00. De atunci eu nu mai traiesc, sau traiesc altfel, mult altfel de cât cum traiti toti voi. Trei ani eu nu am avut liniste, somn, nu am avut sarbatori, petreceri, confort personal, chiar daca aparent in public nu aratam nimanui si nimanui nu m-am plins macar o data. Nu e stilul meu. Trei ani am trait cu ,,piatra in sân, gata de razbunare,, sau gata sa fac dreptate cu orice preț , chiar daca la o etapa, mai puțin conta câte cadavre vor fi si cât singe va curge in urma acestei dreptati facuta prin nedreptate. Trei ani am cautat acul in stogul cu fin , am colectat fraza cu fraza, am tras atitea diagonale, parabole, scheme logice, paradigme de anchete si investigatii( specialistii stiu de ce vorbesc) . Procurorii si cei de la SIS si-au facut si ei treaba pina la aceasta etapa profesionist. Am gasit acel ac numit dreptate in stogul de fin. Azi, Mamele , copii, sotiile voastre pling in jurul puscariei Nr 13 unde urmeaza sa va petreceti multi , multi ani. Nu vreau sa ma bucur, de lacrimile lor dar, ma bucur, pentru ca anume voi , mi-ati distrus omenia care mi-a dat-o Mama si Tata. Voi cei care ati fabricat aceste dosare, va gindeati ca eu m-am impacat cu gindul ca, în țara asta nu se poate de facut dreptate sau dreptatea e la fundul mării iar banu face legea in judecata? Ati gresit , eu m-am intors din iadul nedreptatii ca sa va intorc datoriile si de asta o sa va convingeti foarte curind, chiar daca astazi sunteti ascunsi in Penitenciarul 13. Scaparea voastra si indulgența din partea mea este doar una: cooperarea intensiva cu procurorul si ancheta. Putina lume cunoaste, dar practic nimenea, ca in acesti trei ani, de doua ori am fost nevoit sa plec in câteva țări ( Germania , Polonia,) si sa discut si sa colectam informatii de la unii din cei care, au stiut unele amanunte despre fabricarea dosarelor mele , indeosebi cel de ,,viol,, Am luat urma, si am mers pe aceasta urma chiar daca unii ma blamau, altii se aruncau si se dadeau in speculatii, iar voi prin Ungheni si in salile de judecata , imi rinjeați multumiti. Am tacut cu greu, am luat urma si vati convins prin plasarea voastra ulterioara în puscarie in care sunt sigur ca veti petrece urmatorii ani. Eu nu dau sentinta. Puşcaria e prea putin daca raportam mizeria facuta de voi la cele lumeşti. Paguba ce mi-ati adus-o nu are preț ( nu intru in detalii).”

Reamintim că pe 5 octombrie, SIS, SPIA și PCCOCS a reținut 6 angajați ai Ministerului de Interne. Reținerele au avut loc în cadrul dosarului fabricat de fosta Direcție a 5-a, în care fostul polițist de frontieră, Gheorghe Petic a fost acuzat de viol. Tot în acea zi, oamenii legii au făcut publice imagini video, care demonstrează cum a fost pregătit dosarul ,,violului”.

Amintim că Gheorghe Petic a fost reținut la data de 19 iulie 2018, fiind învinuit de viol. Pe 20 martie 2019, acesta a fost condamnat la 3 ani și șase luni de pușcărie, cu executarea pedepsei într-un penitenciar de tip semi-închis și o amendă de 30 mii lei. Ulterior, pe 19 iulie, Petic a fost eliberat printr-o decizie a Curții de Apel Chișinău.

Precizăm că Gheorghe Petic este ofițer în rezervă și fost polițist de frontieră, care a făcut publice mai multe scheme de contrabandă cu țigări.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture