Avocații lui Stoianoglo au făcut un nou recurs la CA prin care cer anularea mandatului de arest

Avocații procurorului general suspendat au făcut încă un recurs la Curtea de Apel Chișinău. Aceștia cer anularea mandatului de arest la domiciliu pentru 30 de zile, dispus de Judecătoria Ciocana.

 Anunțul a fost făcut de apărătorii lui Alexandr Stoianoglo într-o conferință de presă, din 12 octombrie. Aceștia au reiterat nevinovăția clientului lor, menționând că scopul tuturor acțiunilor a fost înlăturarea lui Stoianoglo din funcția de procuror general, transmite newsmaker.md.

„Voi merge să depun încă o cerere repetată pentru că clientul nostru se deține ilegal în arest la domiciliu și ilegal a început urmărirea penală și ilegal fost pus sub urmărire. Sper că actuala conducere a Procuraturii Generale, procurorul de caz vor citi atent plângerea noastră și vor înceta această cauză penală”, a declarat Vasile Gafton, unul dintre avocații lui Stoianoglo.

Vasile Gafton a explicat că la Curtea de Apel a mai fost depusă o cerere de contestare a deciziei Consiliului Superior al Procurorilor (CSP), în ziua când CSP a desemnat procurorul de caz. Drept urmare, „acea hotărâre nu produce efecte juridice”.

„O dată ce a fost depusă cerere de chemare în judecată prin care a fost contestată hotărârea CSP, acea hotărâre a fost suspendată, ea nu produce efecte juridice. Procurorul de caz nu trebuia să pornească urmărirea penală, nici să-l rețină. Unica soluție pe care o poate adopta conform legii, e să anuleze acele ordonanțe care sunt ilegale, să-l scoată de sub urmărire penală și să claseze dosarul penal”, a accentuat Gafton.

Acțiunile efectuate în raport cu Stoianoglo, au avut scopul de a-l denigra, este opinia unui alt apărător, Victor Munteanu. Totodată, acesta a respins toate acuzațiile care i se aduc clintului său.

„Ceea ce se întâmplă cu procurorul general iese în afara oricăror limite de legalitate și constituie un caz de abuz și de sfidare a legii pe care Republica Moldova întâlnește pentru prima dată. Noi asistăm, la o infracțiune clară și a fost făcută cu un singur scop, de a-l discredita și umili public pe Alexandr Stoianoglo și de prelua Procuratura generală”, a afirmat Victor Munteanu.

Amintim că magistrații de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, au decis vineri, 8 octombrie, plasarea în arest la domiciliu, pentru 30 de zile, a procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo.

 

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture