Procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile

Ulterior, procurorul a dispus inițierea urmăririi penele în privința lui Stoianoglo și câteva ore mai târziu l-a arestat pentru 72 de ore pe procurorul general suspendat.

Magistrații de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, au decis vineri, 8 octombrie, plasarea în arest la domiciliu, pentru 30 de zile, a procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo, transmite Zdg.md.

La ieșirea din deliberări, procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, a declarat că „este o decizie ilegală” și că procurorii nu au înaintat „probe concludente”.

„Este o decizie incorectă. Eu n-am făcut nimic. Asta se va demonstra în cazul examinării dosarului. Procurorii nu au prezentat nicio probă pe acest dosar în afară de niște capturi foto de pe internet, niște ziare. Nu este nicio probă”, a spus Stoianoglo.

Marți seara, 5 octombrie curent, în jurul orei 21:00, după trei ore de percheziții în clădirea Procuraturii Generale (PG), procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a ieșit din instituție escortat de mascați ai Serviciului de Informație și Securitate (SIS), fiind reținut pentru 72 de ore. 

Descinderile de la PG și reținerea procurorului general au venit marți după ce Consiliul Superior al Procurorilor (CSP), în jurul orei 14:00, a admis o sesizare a deputatului Partidului Acțiune și Solidaritate Lilian Carp împotriva procurorului general și l-a desemnat pe procurorul anticorupție Victor Furtună pentru a investiga informațiile din sesizarea admisă de CSP. DETALII AICI

Ulterior, procurorul a dispus inițierea urmăririi penele în privința lui Stoianoglo și câteva ore mai târziu l-a arestat pentru 72 de ore pe procurorul general suspendat.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture