Trei zile de doliu în Murmansk: familiile celor decedați vor primi câte un milion de ruble

114

  • Trei zile de doliu au fost declarate în orașul rusesc, Murmansk din Moscova după incendiul devastator la o aeronava pe aeroportul Sheremetyevo, a menționat guvernatorul interimar Andrei Chibis. El a transmis condoleanțe și a anunțat că familiile celor decedați din regiune vor primi câte un milion de ruble, iar cei care au avut de suferit – câte 500.000.
  • Introducerea rețelelor de telefonie mobilă 5G ar putea afecta serios posibilitatea meteorologilor de a anticipa furtunile majore, se arată într-un articol publicat de revista Nature. Unele dintre frecvențele utilizate de staţiile 5G (23,8 GHz) pot transmite semnale identice cu cele ale vaporilor de apă, determinând astfel sateliţii să furnizeze informaţii eronate.
  • Anchetă într-un oraş din Marea Britanie, după ce pe reţelele sociale a apărut informaţia falsă că românii ar fura copiii localnicilor. Informaţia falsă s-a propagat rapid de Facebook în ultimele zile, potrivit BBC. Anchetatorii nu au găsit niciun fel de dovadă care să susţină această acuzaţie. Poliţia încearcă acum să-i identifice şi să-i contacteze pe cei care au răspândit zvonul. În Yarmouth locuiesc peste 4.000 de imigranţi din estul Europei, mulţi dintre ei români.
  • Sonia Pellizzari, angajată a primăriei orașului La Plata din Argentina, a fost concediată după ce s-a descoperit că tânăra vindea fotografii personale pe internet. Tânăra de 28 de ani a declarat că a pozat în ipostaze provocatoare și a vândut poele pe internet pentru a-și suplimenta veniturile, având în vedere că salariul câștigat la primărie nu era sufficient pentru a se descurca.
  • Cele mai vechi mumii din lume nu au fost descoperite în Egipt, ci în Chile, potrivit CNN. Descoperirea mumiilor a fost făcută în deșertul Atacama și datează din jurul anului 5000 înainte de Hristos. Cadavrele înhumate întregi erau marcate prin culoarea neagră, iar cele cu organele extirpate și cavitatea corporală uscată erau marcate prin culoarea roșie.

Cmentariile sunt închise