Troleibuse fără fir vor circula spre Elizaveta

199

Noile troleibuse fără fir, care sunt achiziționate pentru municipalitate cu fonduri de la Banca Europeană, vor circula în satul Elizaveta, situat în apropiere de Bălți. Acesta a fost relatat de ex- primarul  Nicolai Grigorișin. Anul viitor se preconizează să lanseze troleibuze fără fir în  această localitate.

Troleibuse fără fir vor circula spre Elizaveta

Troleibuse fără fir vor circula spre Elizaveta

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Freitag, 15. November 2019

«В следующем году несколько беспроводных троллейбусов будут курсировать и до Елизаветовки. Пока же надо выехать на место и определить, где будет разворачиваться транспорт».

La o ședință  în Primărie,  primarul satului Simion Magnet a raportat despre plângerile locuitorilor din Elizavetovca, cu privire la deficitul transportului public. Dimineața, autobuzele care circulă pe traseului nr. 16 sunt supraaglomerate.

«У нас есть большая проблема с движением автобуса № 16. В часы пик на остановке ждет много людей, транспорта не хватает».

Există probleme, nu numai cu orarul circulației  autobuzului, dar și cu locația stațiilor. Sătenii așteaptă 20 de minute la stația de autobuz, mulți nu pot să ajungă la lucru  la timp, copiii întârzie la școală. Iar locuitorii de la periferia satului, trebuie să parcurgă câțiva kilometri până la stație.

«Люди опаздывают на работу, дети в школы. Интервал получается большой, где то 15-20 минут. Зимой это большая проблема».

Potrivit lui Veaceslav Zincovschi, este necesară  o stație de așteptare la marginea satului. Dar problema constă în faptul, că nu există loc pentru virajul de întoarcere a  autobuzului.

«Нам ситуация известна, раньше была проблема с дорогами, но она уже решена. Теперь появилась другая проблема – определить участок дороги для разворота транспорта. Причем, он должен соответствовать требованиям безопасности дорожного движения».

În satul Elizaveta locuiesc aproximativ 3.000 de oameni. Până în prezent, există o singură rută în sat – numărul 16, care se deplasează din centrul orașului Bălți, până în centrul satului Elizavetovca.

Cmentariile sunt închise