Un bloc locativ din Bălți va fi renovat în cadrul unei inițiative experimentale

Administrația municipală planifică schimbarea estetică dar și practică a clădirilor din Bălți. Însă mai întâi, în cadrul unui proiect pilot va fi renovat complet un bloc locativ. Care mai exact nu se cunoaște, însă lucrările vor fi efectuate de către întreprinderea Cospodăria Locativ Comunală . Dacă acesta v-a fi implimentat cu success, iar bălțenii vor accepta majorarea tarifelor pentru serviciile întreprinderii municipale, atunci în viitor sunt prevăzute și alte blocuri de a fi renovate.

Unul dintre blocurile locative din Bălți va fi complet renovat. Autoritățile locale intenționează să creeze o casă-model dintr-o clădire veche, construită în perioada sovietică. Lista lucrărilor de reparație va include înlocuirea rețelelor și a scărilor, repararea acoperișului și a fațadei, înlocuirea geamurilor, izolarea pereților, etc. La moment, experții aleg o casă care va fi complet renovată. Potrivit viceprimarului Nicolai Grigorișin, această idee aparține primarului Renato Usatîi.

Clădirea experimentală va fi renovată din sursele bănești ale întreprinderii municipale GLC. Apoi, bălțenii vor decide în mod independent dacă acceptă o ușoară creștere a tarifului pentru serviciile întraprinderii, astfel încât și alte case să fie reconstruite într-un mod similar.

La moment Proiectul de reconstrucție a unui bloc locativ din Bălți este la etapa de pregătire.

Un bloc locativ din Bălți va fi renovat în cadrul unei inițiative experimentale

Un bloc locativ din Bălți va fi renovat în cadrul unei inițiative experimentale

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Donnerstag, 30. Juli 2020

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture