UN FOST ȘEF DE ÎNCHISOARE RISCĂ 10 ANI DE PUȘCĂRIE

Fostul șef de la Penitenciarul nr.2-Lipcani ar putea sta zece ani după gratii. O solicitare în acest sens a fost trimisă de procurori la Judecătoria militară Chișinău. Inculpatul este învinuit pentru mușamalizarea acțiunilor de tortură săvârșite acum doi ani de subalternii săi asupra unui deținut.

Pe lângă fostul șef al instituției penitenciare anchetatorii solicită condamnarea la câte 8 ani închisoare a subalternilor săi.Inculpaţii sunt învinuiţi de procurori că în data de 7 iunie 2013 l-au escortat pe unul dintre deţinuţii penitenciarului într-un birou de serviciu, unde i-au aplicat multiple lovituri cu pumnii, picioarele şi bastoanele de cauciuc peste diferite părţi ale corpului.

Măsura de pedeapsă a fost aplicată din cauza că deținutul de multe ori reclama încălcarea drepturilor sale de către administraţia penitenciarului în care-şi ispăşea pedeapsa.

Conform raportului de expertiză medico-legală, victima a fost lovită de cel puţin 11 ori. În rezultat victima a suferit multiple vătămări şi traumatisme corporale.

Verdictul va fi pronunţat marți, 29 decembrie.

Dacă va fi găsit vinovat ex-conducătorul instituției penitenciare riscă până la 10 ani de închisoare şi să fie privat de dreptul de a activa în cadrul instituţiilor de drept pentru tot 10 ani, dacă instanţa va admite solicitarea procurorilor.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture