Unde în Bălți poți face un test PCR cu 300 lei?

0

Pandemia de coronavirus a impus multe reguli incomode. Pentru a călători, pentru a lua masa undeva sau pentru a participa la un eveniment ai nevoie de certificatul Covid. În unele cazuri nu este suficient să deții certificatul de vaccinare, ai nevoie și de un test PCR. Iar prețurile pentru cele din urmă în laboratoarele private sunt costisitoare. Potrivit unei decizii a autotităților, acum oricine poate efectua un test PCR în laboratoarele guvernamentale contra unui cost de 300 de lei. Laboratorul Centrului  de Sănătate Publică, deservește zilnic între 300 și 400 de vizitatori. Totuși, spune Virgil Manole, șeful adjunct al Centrului de Sănătate Publică din Bălți, acest laborator are o capacitate mai mare. Uneori angajații pot prelua și aproape 2000 de probe într-o zi.  

În preajma sărbătorilor, când mulți moldoveni pleacă peste hotare la cei dragi, laboratului centrului de sănătate publică devine mai solicitat. Manole a menționat că testul PCR costă 300 de lei, atât pentru deținătorii primelor de asigurare, cât și pentru cei care nu o au. Testul poate fi efectuat la recomandarea unui medic de familie, precum și înainte sau în timpul spitalizării.

„Nu ne-am confruntat cu careva probleme, îndeplinim toate necesitățile populației în materie de analize. Acum, de când teste PCR au devenit obligatorii pentru trecerea frontierei, avem o mulțime de solicitări cu privire la preluarea analizelor. Costul unui test este de 300 lei”

Din data de 27 decembrie curent se vor aplica noi măsuri de prevenire şi control a infecției COVID-19, la traversarea frontierei de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova. Astfel, persoanele care vin în țara noastră şi s-au aflat în ultimele 14 zile în una sau mai multe ţări din zona roșie (inclusiv prin tranzit), vor fi obligate să prezinte rezultatul negativ al testului PCR COVID-19.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture