Se înregistrează o creștere a virozelor cu 12%

0

Perioada toamna-iarnă este una dintre cele mai solicitante pentru specialiștii din sănătate publică. În acest interval de timp se atestă o creștere a infecțiilor „sezoniere”, precum răceala, gripa sau infecțiile respiratorii acute. Potrivit Ministerului Sănătăţii, rata  infecţiilor respiratorii acute în Moldova este stabilă şi nu are șanse să provoace  o epidemie.

Situația privind gripele sezoniere în Moldova rămâne calmă. Șeful Agenției Naționale de Sănătate Publică, spune că copiii cu vîrsta cuprinsă între 5-14 ani sunt cei mai expuși riscului de se îmbolnăvi de gripă. Pentru moment, în secția Pediatrie a Spitalului Clinic Bălți, sunt internați 170 de copii cu diverse  boli și infecții.

Vaccinarea antigripală și respectarea măsurile de igienă personală  pot reduce semnificativ riscul de a contracta infecții respiratorii, pe timp de iarnă. La Bălți puteți primi un vaccin împotriva gripei prin intermediul medicului dumneavoastră de familie.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture