UNICEF: FIECARE AL DOILEA COPIL, MALTRATAT

Conform unui studiu realizat de UNICEF, fiecare al doilea copil din Moldova este victimă a unor metode de disciplină care implică violența fizică, scrie today.md.

Doar anul trecut poliția a fost înștiințată despre circa 1.000 de cazuri de violență împotriva copiilor, transmite Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei.

În sprijinul acestor victime a fost inugurat un Centrul de plasament de urgență pentru copii victime și potențiale victime ale violenței, neglijării, exploatării și traficului.

Centrul oferă cazare temporară, de criză sau plasament de lungă durată și este dotat cu săli pentru activități creative în procesul de consiliere psihologică și educativă.

Potrivit Stelei Grigoraș, ministrul Muncii, Protecției Sociale și Familiei, acest serviciu vine să suplinească un gol care există în sistemul de protecție a copilului.

Noua instituție a fost deschisă la 2 iunie cu suportul UNICEF și al Centrului de asistenţă si protecţie a victimelor şi potenţialelor victime ale traficului de ființe umane (CAP), unul dintre cei mai importanți și solicitați prestatori de servicii pentru victimele traficului de fiinţe umane în Republica Moldova. Centrul a fost creat în anul 2001 de către Organizația Internațională pentru Migrație, Misiunea în Moldova.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture