Unicul sportiv din Bălți care va merge la Jocurile Olimpice de la Rio

470

La Olimpiada de la Rio de Janeiro care se va desfășura în vara acestui an, Republica Moldova va fi reprezentată și de un balțean. Este vorba despre Alexandru Șpac, halterofil de performanță, care s-a calificat la Jocurile Olimpice grație muncii asidue și recordurilor stabilite la diverse competiții internționale.

Alexandru practică halterele de 20 de ani. A fost alegerea tatălui, spune el, care pe parcursul acestor ani îi este unicul antrenor.

Leonid Șpac trece acum prin cele mai mari emoții. Fiul său va participa la cea mai importantă competiție sportivă de pe mapamond.

Pentru Alexandru ziua începe de fiecare dată la fel, cu un regim alimentar strict și antrenamente de 7 ore. Sportivul recunoaște, uneori îi invidiază pe cei care au mai multă libertate în activitatea cotidiană. Ispita însă dispare, odată cu succesele.

Vicepreședintele federației naționale de haltere din Republica Moldova, Vadim Vacarciuc a declarat că halterofilii moldoveni au toate șansele de a se afirma la Rio, la fel cum au făcut-o și predecesorii lor.

Problema e că an de an, tot mai puțini sportivi moldoveni participă la Jocurile Olimpice. Vadim Vacarciuc crede că acest lucru se întâmplă din cauza situației economice din țară.

Alexandru tinde să ajungă și mai departe. El spune că în sport nu există limite.

Halterofilul va evolua la categoria de 77 de kilograme. Recordul înregistart de el la ridicarea greutăților este de 202 kilograme.

Consilierul municipal, Oleg Șaric, a declarat pentru BTV că sportivul a beneficiat de ajutor din partea primarul de Bălți Renato Usatîi. Banii acordați vor acoperi unele cheltuieli ce țin de alimentație și masaj. Mai mult, acesta a menționat că la moment sunt prevăzute și alte donații.

Cmentariile sunt închise