Unul din cei patru foști deputați, reținuți astăzi, declară greva foamei: „A fost indicația doamnei Sandu”

1

Fostul deputat comunist Artur Reșetnicov, unul din cei patru ex – legislatori, reținuți astăzi pentru îmbogățire ilicită, declară greva foamei. Acesta susține că va continua să nu mănânce, „până când Moldova va deveni un stat de drept”. Mai mult, Reșetnicov o acuză pe șefa statului pentru toate, menționând că veniturile sale corespund cheltuielilor, scrie tv8.md. 

„S-a dat această indicație de a fi reținut în grabă ieri. A fost indicația doamnei Sandu, pentru activitatea mea politică anterioară în calitate de deputat și pentru convingerile mele politice. Și în semn de protestm pentru că Moldova a devenit un stat fără de lege, în care nu există libertate, am declarat astăzi dimineață greba foamei”, a declarat Artur Reșetnicov, înainte să fie ridicat de procurori. 

Am solicitat un comentariu de la Președinție. „Președinția nu comentează și nu intervine în procedurile de urmărire penală, oricine ar fi vizat de aceste acțiuni”, au declarat în replică reprezentanției Președinției.

Procurorul, care îl însoțea pe Artur Reșetnicov, a declarat că din casa fostului deputat au fost ridicate mai multe obiecte, care urmează a fi cercetate.

Procurorii din cadrul Procuraturii Anticorupție (PA) în comun cu ofițerii Serviciul de Informații și Securitate și ai Agenției de Recuperare a Bunurilor Infracționale, au descins în această dimineață cu percheziții la domiciliul a 13 foști deputați.  Descinderile au avut loc în cadrul investigării faptelor de îmbogățire ilicită a ex-deputaților în Parlamentul Republicii Moldova, fiind vizate 47 de bunuri imobile și 13 autoturisme. Patru ex – deputați au fost reținuți. Este vorba despre Artur Reșetnicov, Anatolie Zagorodnâi, Vladimir Vitiuc și Violeta Ivanov.

„Cazurile de îmbogățire ilicită sunt investigate în conexiune cu anchetele penale efectuate de către procurorii anticorupție pe faptul coruperii unor deputați din Parlamentul Republicii Moldova pentru părăsirea fracțiunii parlamentare din care făceau parte”.

Citește și
  1. Anonim spune

    Stai așa și nu mînca,mult timp

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe