Ministerul Apărării solicită fotografii intime care ar demonstra că soldatul batjocorit în armată este homosexual

Reprezentanții Ministerului Apărării solicită fotografii care să confirme că soldatul Marin Pavlescu, care a fugit din armată după ce ar fi fost batjocorit de colegi din cauza orientării sale sexuale este homosexual.

0

Tânărul a făcut public o secvență video din cadrul ședinței de audieri la Consiliul Nediscriminare pe cauza Marin Pavlescu catre Brigada nr. 2 al Ministerului Apărări, în care maiorul Petru Corciun declară că este nevoie de un certificat medical sau de fotografii intime care ar atesta orietarea sexuală a tânărului, transmite tv8.md. 

Secvența video publicată, prezintă discuția dintre maiorul Petru Corciun, reprezentant al Ministerului Apărării, și Evghenii Goloșceapov,membru al Consiliului pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității.

„Pornind de la calificarea că persoana dată este homosexuală, mai întâi de toate să se probeze că într-adevăr este în baza unui cerificat medical. O simplă declarație nu este temei că această persoană este de orientare sexuală.. Poze care atestă acest lucru”, a declarat Petru Corciun.

În replică Evghenii Goloșceapov a precizat că, faptul că o persoană este homosexuală sau heterosexuală nu poate fi stabilită de către medic, ci doar prin declarația persoanei.

„Vreți să vedeți cum persoanele fac sex și numai atunci puteți să spuneți că iată persoana este heteroseuală sau homosexuală?” a întrebat membrul Consiliului.

Ca răspuns, reprezentantul Ministerul Apărării a confirmat, menționând că acest lucru nu este pentru interesul lor, ci a Consiliului la care este făcută plângerea.

„Ședințele Consiliului în cazurile când sunt poze care atrag viața intimă și privată pot fi făcute și închise….Eu am aici plângerea făcută Consiliului și eu nici aici nu găsesc probatoriu care să fie anexat că persoana într-adevăr este homosexuală. O simplă declarație nu ține, în societate oamenii declară că unul este prinț, altul rege, dar nimeni nu este dacă nu prezintă probe. Probatoriu… până nu vedem să nu credem”, a conchis Corciun.

Între timp, tânărul Marin Pavlescu, susține că nu va prezenta nici fotografiile solicitate nici certificatul medical.

„Nici poze cum fac sex și nici certificate medicale niciodată nu voi prezenta. Sunt gay și basta!!! ”, scrie acesta într-o postare pe Facebook.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe