Usatîi intenționează să cheme localnicii la proteste,  pentru apărarea intereselor municipiului

79

Bălțiul a fost desconsiderat  de autoritățile centrale de mai multe decenii. Indiferent de cine s-a aflat la cârma orașului, conducerea țării a perceput capitala de nord drept un donator, care nu avea nevoie de nimic în schimb.

Acest lucru a fost declarat  la o conferință de presă, miercuri de primarul de Bălți  Renato Usatîi. El intenționează să solicite locuitorilor din Bălți să iasă în apărarea intereselor  orașului natal.

Renato Usatii a reamintit despre cerințele,  pe care le-a formulat în timpul  vizitei recente la Bălți a  premierul Ion Chicu. „Avem nevoie de 190 de milioane de lei pentru drumuri. Am dat întotdeauna mult mai mult sub formă de impozite, decât am primit în schimb. A venit momentul să cerem dreptate”, a spus primarul.

Primarul orașului a menționat, că Bălțiul, întotdeauna, a primit mai puțin decât a dat, iar interesele orașului au fost avut de suferit  de pe urma  tuturor  guvernărilor centrale.

Problema relațiilor inter-bugetare a fost pusă în dezbateri în repetate rânduri  și anterior, însă orașul Bălți continuă să existe cu un buget care, conform diferitelor estimări, este de 2-3 ori mai mic decât contribuția capitalei de nord în economia țării. E de menționat faptul că, în Republica Moldova localitățile  nu-și formează propriile bugete desinestătător. Bugetul  orașului se impune în baza prognozărilor bugetare anuale ale Ministerului Finanțelor.

Usatîi intenționează să cheme localnicii la proteste, pentru apărarea intereselor municipiului

Usatîi intenționează să cheme localnicii la proteste, pentru apărarea intereselor municipiului

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Donnerstag, 27. Februar 2020

Cmentariile sunt închise