Usatîi va oferi câte 1.000 de dolari medicilor Secției Boli Infecțioase din Bălți. Asistenților medicali- 400 și sanitarilor – 250

Primarul de Bălți, Renato Usatîi promite pentru personalul medical din Bălți ce tratează pacienții de COVID-19  sume bănești începând cu 250 de dolari. Asta după ce Igor Dodon a anunțat că doar medicii infectați de COVID-19 la locul de muncă vor primi o indemnizație de 16 mii de lei. Pentru a oferi sumele bănești personalului medical, Usatîi și-a scos Rolls Royce-ul spre vânzare.

De asemenea Renato Usatîi a chemat agenții economici să i se alăture pentru ca de o astfel de primă să beneficieze personalul medical din toată țara.

Medicii și personalul medical care se ocupă de tratarea pacienților cu coronavirus din secția Boli Infecțioase a Spitalului Clinic Bălți vor primi adaosuri bănești de la Renato Usatîi. În cazul medicilor este vorba despre o mie de dolari pentru fiecare. Asistentele medicale și sanitarii vor primi câte 400 și respectiv 250 de dolari.

Renato Usatîi, primar de Bălți: ,, Pentru luna aprilie, de la mine personal, fiecare medic o să primească câte 1000$ pe lună, fiecare asistentă – 400$ și fiecare asistentă câte 250$. Din cauza piedicilor pe care încearcă să mi le pună Dodon, sunt probleme cu businessul, afectat în urma presiunilor extrem de dure ale unor „dodici”. Dar chiar dacă au reușit să-mi afecteze afacerile, pe mine nu mă pot distruge. Este nevoie de bani mulți pentru a-mi pune indeea în practică, salariul meu nu ajunge nici pentru un medic, de aceea am decis să-mi vând Rolls Royce-ul, iar cu banii pe care-i voi primi, voi achita munca personalului medical, asistente medicale, infirmiere”.

Usatîi a menționat că sursele financiare pentru realizarea acțiunilor în susținerea medicilor și a personalului medical vor fi alocate din vânzarea propriului automobil.

,,Da, astăzi, după cum știți, Dodon a reușit să-mi afecteze afacerile, dar cu siguranță nu m-a putut opri. Prin urmare, având în vedere că am nevoie de mulți bani, iar salariul primarului poate acoperi numai plata pentru un medic, iar acest lucru nu este suficient, am decis să-mi vând mașina Rolls-Royce. Din banii pe care îi voi încasa din vânzare, voi plăti munca medicilor și a personalului medical. a spus primarul de Bălți.

Liderul Partidului Nostru a reamintit că deși vorbește despre probleme din sistemul sănătății din 2014, astăzi este important susținerea urgentă a medicilor care lucrează cu pacienți infectați cu COVID-19.

Renato Usatîi:  „Situația mea financiară nu permite astăzi să soluționez toate problemele care există în țara noastră, dar fac apel la toți oamenii de afaceri care pot ajuta astăzi. Da, toată lumea era convinsă că avem o problemă imensă în sistemul de sănătate. Vorbesc din 2014 despre probleme în medicină și educație. Dar nu vroiau să mă audă.

Renato Usatîi a chemat agenții economici să i se alăture pentru ca de o astfel de primă să beneficieze personalul medical din toată țara. Decizia Comisiei Naționale pentru Situații Excepționale de a aloca 16 mii de lei doar medicilor care s-au infectat de COVID-19 la locul de muncă, Usatîi o cataloghează ca o luare în derâdere.

,, Același lucru poate fi făcut pentru personalul medical din Soroca, Comrat. Vă îndemn să ne unim forțele, pentru că vom putea ieși din acestă situație doar fiind uniți și susținându-ne reciproc.” a spus Renato Usatîi.

Renato Usatîi și-a încheiat anunțul inițiativei sale cu un mesaj patriotic: „Întotdeauna am spus că sunt gata să sacrific totul. Și de la 14 ani vorbesc despre visul meu: visez că oamenii din țara noastră vor începe să trăiască mai bine. Aceasta este responsabilitatea mea ca patriot „.

Усатый продает свой Rolls-Royce, чтобы помочь медикам

Усатый продает свой Rolls-Royce, чтобы помочь медикам. Доплаты составят по 1000 долларов врачам инфекционного отделения в Бельцах. Медсестрам и санитарам – по 400 и 250

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Montag, 6. April 2020

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture