În ciuda restricțiilor, pensionarii fac cozi la oficiile poștale

În ciuda tuturor restricțiilor și recomandărilor pentru presoanele în vârstă de a se izola, zilnic îi poți vedea pe aceștea făcând cozi la ușile oficiilor poștale. Ei ne-au spus că au de achitat facturi și de primit pensii.

În același timp cei de la Poșta Moldovei dau asigurări că până la 10 aprilie toate pensiile și alte alocații vor fi livrate bălțenilor acasă. Iar pentru plăți există un plan de tranzacții, care exclude aplicarea penalităților pentru neachitarea la timp.

Deși pensionarilor li s-a interzis strict părăsirea locuințelor și au fost informați că plățile vor fi livrate la domiciuliu, mulți continuă să vină la oficiile poștale și să facă cozi. Unii spun că le este frică să nu rămână fără pensie. Alții vin să-și achite facturile, iar câțiva sunt nemulțumiți de faptul că poștașul ajunge prea greu la domiciliu.

Potrivit directorului filialei Bălți a Poștei Moldovei, Vasile Guțu pensiile vor fi livrate tuturor cetățenilor acasă.Vasile Guțu le cere persoanelor în vârstă să nu intre în panică și să aglomereze oficiile poștale. El a mai spus că angajații poștali fac totul pentru ca locuitorii din oraș să primească pensiile și alte prestații sau servicii până la 10 aprilie.

De asemenea angajații oficiului poștal au explicat oamenilor că nu este necesar să stea ore întregi la ușile oficiilor pentru a achita facturile, deorece pe perioada stării de urgență a fost realizat un plan de tranzacții pentru toate plățile fără aplicarea penalităților.

Începând cu 1 aprilie pensiile, alocațiile și alte plăți destinate persoanelor în etate, le sunt livrate acestora la domiciliu de către angajații Poștei Moldovei și angajații Ministerului Afacerilor Interne. În plus, Poșta Moldovei va asigura plata asistenței sociale în sucursalele sale pe baza listelor de beneficiari emise de Fondul Național de asigurări sociale (financiar, unic, asistență socială și prestații pentru sezonul rece). Decizia a fost luată astfel încât întreprinderea de stat să poată emite aceste plăți sociale în sucursalele sale către beneficiari, indiferent de locul de reședință sau de înregistrare.

În ciuda restricțiilor, pensionarii fac cozi la oficiile poștale

În ciuda restricțiilor, pensionarii fac cozi la oficiile poștale

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Dienstag, 7. April 2020

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture