Uz de fals în patru certificate de vaccinare Covid și într-un permis de conducere

Cinci conaționali sunt cercetați pentru deținerea și folosirea actelor oficiale false. Aceștea au fost identificați de către polițiștii de frontieră din punctele de trecere Giugiulești-Galați și Cahul, în ultimele 48 de ore.

0

Potrivit unui comunicat emis de Poliția de Frontieră a Republicii Moldova, patru dintre persoanele documentate, sunt  originare din raioanele Vulcănești și Bălți, acestea au prezentat la intrarea în țară certificate de vaccinare împotriva Covid-19 neveridice. Potrivit informațiilor preliminare persoanele au recurs la aceste acțiuni ilegale pentru a fi scutite de autoizolare pe teritoriul Republicii Moldova. Astfel ca urmare a cercetărilor suplimentare s-a constatat că cetățenii nu se aflau în țară la data vaccinării, deși documentele erau eliberate de instituțiile medicale naționale. În cadrul audierilor persoanele au refuzat să dea explicații.

Mai mult decât atât permisul de conducere, care ar fi emis de autoritățile moldovenești, a fost depistat la trecerea frontierei prin punctul de trecere Cahul. Cercetat în acest caz este un conațional care are vârsta de 37 de ani, originar din Ceadâr-Lunga. Acesta s-a prezentat la ieșirea din țară, în calitate de pasager al unui microbuz cu ruta R. Moldova-Germania.
Totodată în cadrul controlului adițional, conform analizei de risc, polițiștii de frontieră au depistat în portmoneul personal al bărbatului permisul falsificat. În contextul dat bărbatul a declarat că în anul 2020, aflându-se la muncă în Germania, ar fi accesat un anunț pe rețelele de socializare, în care se prestau servicii de perfectare a actelor contra plată. O sumă de circa 100 de euro a achitat pentru permisul de conducere moldovenesc.

Menționăm că în toate cazurile, actele cu indici de falsificare au fost ridicate și urmează să fie supuse expertizei. În dependență de rezultatul acesteia vor fi luate măsurile legale ce se impun.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture