Vaccinați doar în acte. Doi conaționali, tată și fiu cercetați pentru prezentarea actelor false

Pe numele a doi conaționali s-au întocmit procese verbale, pentru prezentarea actelor false.

Vaccinați doar în acte. Doi conaționali, tată și fiu, sunt cercetați pentru faptul că au prezentat la controlul de frontieră certificate de vaccinare false. Incidentele s-au produs în seara zilei de 14 octombrie curent, în punctul de trecere Sculeni.

,,Pe sensul de intrare în Republica Moldova s-au apropiat un tată de 52 și fiul acestuia de 25 de ani, domiciliați în raionul Rîşcani. Cei doi se întorceau din Franța și pentru a nu fi plasați în regim de autoizolare, au prezentat la controlul de frontieră certificate de vaccinare ce confirmau schema completă de imunizare anti COVID-19. Actele aveau însemnele autorității medicale din localitatea de domiciliu. 

Conform analizei de risc, polițiștii de frontieră au verificat în baza de date a traversărilor și s-a constatat că în zilele imunizării cei doi bărbați nu se aflau în Republica Moldova: tatăl  – la data administrării primei doze de vaccin, iar fiul – în ziua rapelului.”, se arată în comunicatul emis de Poliția de frontieră.

Pe numele celor doi moldoveni li s-au întocmit procese verbale de constatare a incidentelor.
La momentul actual se desfășoară cercetări pentru elucidarea circumstanțelor și atragerea la răspundere a tuturor persoanelor implicate.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture