Valeriu Cojocaru neagă acuzațiile aduse în adresa sa

120

Valeriu Cojocaru, șeful Inspectoratului de Poliție Bălți a depus o plângere către Consiliul Audiovizualului împotriva a 3 posturi de televiziune din țară, printre care și Televiziunea Locală din Bălți.

În scrisoarea expediată Audiovizualului, Cojocaru susține că cele 3 televiziuni în timp ce au difuzat, în direct lansarea în campania electorală a liderului Partidului Politic ,,Partidul Nostru”, Renato Usatîi pentru prezidențialele din noiembrie 2020, care în discursul său ia adus acuzații lui Cojocaru – ,,nu au încercat să respecte asigurarea imparțialității, echilibrului și vaforizarea liberei formări a opiniilor prin prezentarea principalelor puncte de vedere aflate în opoziție și nici măcar nu au încercat să mă contacteze pentru a-mi expune poziția vizavi de acuzațiile care mi-au fost aduse public de către un politician prin intermediul serviciilor de televiziune”. Menționăm că postul nostru de televiziune, a transmis LIVE conferința de presă susținută în data de 27 august de către politicianul Renato Usatîii, iar angajații televiziunii, nu pot interveni într-o sesiune LIVE și nu poartă răspundere pentru cele ce au fost invocate de către politician. Aducem la cunoștință că în alte materiale media s-a încercat a lua legătura cu Valeriu Cojocaru, însă fără rezultat. Am încercat să luăm legătura și cu ofițerul de presă al Inspectoratului de Poliție Bălți, însă ne-a ignorat apelurile. Practică cu care, reporterii noștri s-au ciocnit de repetate ori. După Conferința din 27 august am aștept o reacție de la Valeriu Cojocaru, însă aceasta nu a apărut, fapt pentru care nu am mai urmărit intens activitatea acestuia. Pentru moment am găsit o reacție la acuzațiile aduse de politicianul, Renato Usatîi, care a fost publicată pe profilul de Facebook a comisarului, doar la 8 septembrie. Valeriu Cojocaru a scris că toate acuzațiile sunt un fals, iar în perioada în care ar fi fost săvârșite ilegalitățile față de formațiunea politică ,, Partidul Nostru”  și membriii acesteia, Valeriu Cojocaru nici nu activa în cadrul MAI. Drept dovadă au fost anexate și pozele unor acte confirmative. Mai mult decât atât, Cojocaru a menționat că nu va mai comenta alte posibile acuzații aberante.

,, Asupra conținutului unei acuzații vreau să mă refer și anume asupra faptului,că chipurile eu, în luna noiembrie a anului 2014, fiind angajat al direcției operațiuni speciale a INI al IGP MAI am organizat și întreprins măsuri ilegale în privința lui și a formațiunii politice pe care o reprezenta care au dus la excluderea lor din cursa electorală la alegerile parlamentare din anul 2014, este un fals din simplu considerent, că în acea perioadă eu nu activam în organele afacerilor interne,fapt, care poate fi verificat de oricine, adresând o solicitare IGP. Pentru a fi mai credibil o să postez mai jos informația despre evoluția mea în carieră și extrasele din ordin unde este indicat cînd am fost transferat în diferite funcții la direcția operațiuni speciale.

Constat, că toate acuzațiile aberante aduse personalității mele de către politicianul în cauză urmăresc scopul denigrării mele în fața cetațenilor Țării, locuitorilor municipiului Bălți și a efectivului inspectoratului de poliție Bălți pe care îl conduc la moment.

Anticipez pe viitor apariția a altor acuzații aberante din partea acestui politician sau altor persoane afiliate lui în privința mea, de aceea vreau să declar,că careva reacții nu o să dau, deoarece îmi concentrez toate eforturile întru ridicarea nivelului calității prestării servciiilor cetățenilor de către angajații inspectoratului.” – a scris Valeriu Cojocaru.

Cmentariile sunt închise