Video// Cum vor activa medicii din 1 octombrie. Noi restricții în privința instituțiilor spitalicești

De mâine, 1 octombrie intră în vigoare noile restricții anunțate de Comisia Națională Extraordinară de sănătate publică. În redacția postului nostru de televiziune au parvenit mai multe cereri de a explica oamenilor, cum vor funcționa instituțiile spitalicești în noile condiții, întrucât „accesul pacienților în incinta spitalelor va fi interzis.”. Bălțenii sunt îngrijorați că vor rămâne fără consultațiile medicilor de familie. Veaceslav Batîr, șeful Centrului Medicilor de familie ne-a dat asigurări că noile reguli nu vor afecta activitatea medicilor de familie.

 

Veaceslav Batîr Șeful Centrului Medicilor de Familie: „Noi am activat până acum așa vom activa și în continuare. Anul trecut am primit pacienți, deși era „cod roșu”. Activitatea noastră va respecta toate normele anti-epidemiologice „

Batîr îndeamnă oamenii să nu creadă zvonurilor, fiecare medic de familie își va consulta pacienții conform programărilor. Totodată el a precizat că programările vor fi făcute din timp, iar oamenii vor fi obligați să respecte toate măsurile preventive. Dacă nu este necesară prezența fizică a pacientului sau persoana suferă o formă ușoară de Covid, va beneficia de o consultație prin telefon.

Veaceslav Batîr Șeful Centrului Medicilor de Familie: ,,Există zvonuri că noi nu activăm și nu primim pacienți. Noi îl primim pe fiecare, dar strict conform programărilor prin registratură

Pentru a simplifica procedura, la registratura fiecărui centru de sănătate au fost introduse numere de telefoane suplimentare. Programările se fac de la ora 8:00 până la 14:00.

 Veaceslav Batîr Șeful Centrului Medicilor de Familie: ,,Partea principală a activității, medicilor de familie se face prin telefon. Din acest motiv oamenii iau legătura cu registratura mult mai greu. De aceea am suplinit numerele de telefon în fiecare centru.”

Ieri, 29 septembrie a fost înregistrat un nou atirecord de cazuri noi. În total au fost confirmate 1587 de cazuri. Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 292839.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture