Video// Droguri din Ucraina în R. Moldova. Un bărbat și trei femei au fost reținute

Polițiștii și procurorii au destructurat activitatea ilicită a unui grup infracțional, specializat în contrabandă și comercializarea drogurilor, prin intermediul magazinelor online.

În cadrul operațiunii, au fost efectuate 12 percheziții și au fost reținute 4 persoane. Dintre figuranții reținuți, unul este bărbat, iar celelalte persoane sunt femei. Figuranții au vârste cuprinse între 25 și 35 ani și sunt originari din Ucraina, Odessa. Cei patru și-au divizat rolurile în cele de curieri, depozitar și administrator.

Pentru ca să-și asigure o activitate ilegală nestingherită, conducătorul grupului criminal, aflat în Ucraina, a contractat un informatician, care a creat un instrument de comunicare securizat, folosit la racolarea noilor membri, atribuirea rolurilor, transmiterea indicațiilor și pentru controlul acțiunilor. În scopul asigurării operațiunii de contrabandă, acesta racola preponderent ucraineni în calitate de curieri pentru transportarea drogurilor din Ucraina în Moldova. Odată ajunși la Chișinău, curierii închiriau mașini, apartamente sau camere în hotel, apoi timp de câteva zile aceștia ambalau drogurile conform cantităților solicitate și le plasau în ascunzișuri pentru clienții din Chișinău și Bălți.

 Urmare a perchezițiilor de la domiciliile și camerele de hotel închiriate, oamenii legii au ridicat mai multe pachețele cu droguri de tip PVP („sare”) – 2,5 kg, marijuană sub formă de muguri – 1,5 kg, pastile Ecstasy – 500 bucăți, ciuperci cu efect halucinogen – 100 gr, înscrisuri de ciornă, precum și cântare electronice. Pe piața neagră, valoarea drogurilor ridicate se estimează la aproximativ 1.900.000 lei.

Perchezițiile sunt rezultatul documentării grupului criminal organizat de către oamenii legii timp de 3 luni. Însă, după studierea înscrisurilor de ciornă, investigatorii au concluzionat că, de la începutul anului 2021 până în prezent, membrii grupului au transportat și plasat în ascunzișuri, în Moldova, cantități mult mai mari de droguri: peste 35 kg de droguri de tip PVP, 20 kg de marijuană de calitate superioară, peste 10.000 pastile Ecstasy și peste 1 kg de ciuperci cu efect halucinogen.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture