Video// „Fii eroul unui copil cu autism”. Micuții au confecționat lumânări și au pictat genți ecologice pentru a le vinde

Lucările pot fi procurate direct de la Asociația ,,Autism Hope”, amplasată pe Bulevardul Mihai Eminescu nr.5.

0

Rămași singuri în fața greutăților. Pe lângă faptul că deseori sunt discriminați de societate, copiii cu autism și părinții lor nu au nicio susținere din partea statului. Astfel părinții sunt nevoiți să se ocupe de dezvoltarea copiilor de sine stătător. Este și cazul Asociației ,,Autism Hope” din Bălți. Cei 41 de copii, care frecventează acest centru, au confecționat lumânări din ceară și au pictat genți ecologice. Membrii asociației își propun să vândă aceste lcurări pentru a colecta bani, pentru procurarea materialelor didactice atât de necesare dezvoltării motrice a copiilor cu autism. Liubovi Baciurin spune că copiii adoră atelierele de creație.

„De fapt, organizația este un grup de părinți care au copii cu autism. Din Bălți și suburbii. Ni s-au alăturat și alți părinți, cu alți copii. În primul rând, atmosfera de aici este foarte plăcută și caldă. Astăzi avem activități creative, confecționând lumânări din ceară naturală. Lumânările sunt foarte parfumate si au un miros placut. Copiilor le place să lucreze cu ceara. Ne bucurăm că există activități care le aduc plăcere.”

La moment, asociația este un mini-centru, unde copiii cu autism au parte de unele activități speciale pentru dezvoltarea abilităților motrice fine, iar părinții sunt informați despre cum să lucreze și să coopereze cu ei.

„Ei nu se deosebesc de ceilalți copii. Dacă lucrezi cu ei, atunci vor avea progres și chiar un viitor independent. Aceasta este ceea ce încercăm să facem în asociația noastră. Momentan este mai mult voluntariat, dar sperăm prin proiecte, prin finanțare, prin ajutorul oamenilor obișnuiți să dezvoltăm acest centru pentru ca serviciile de aici să fie mai profesionale pentru copii.”

Voluntarii și părinții  au lansat o campanie de colectare de fonduri. Doritorii de a susține acești tineri, pot procura lucrările create de copiii cu autism. Astfel asociația va acumula resurse financiare pentru procurarea materialelor didactice atât de necesare copiilor cu autism.

,,Pentru dezvoltarea centrului, pentru că nici măcar achiziționarea de materiale nu este ieftină. Tot ceea ce vindem merge spre cumpărarea de materiale noi si asigurarea functionalitatii centrului. Cel mai important lucru este că serviciile noastre rămân gratuite pentru copii. Am organizat o campanie de strângere de fonduri și facem apel la toată lumea cu inimă bună să ne ajute în acest lucru. Toți cei care doresc, care pot și vor să ne ajute, pot face un transfer către contul nostru. Persoanele fizice pot participa la campanie, care este disponibilă pe pagina noastră de Facebook. Dacă persoanele juridice pot pune o cutie de donații la sediul lor, sau să ne poată trimite costul a 2-3 cafele, atunci aceștia ne pot ajuta”

Mama unui copil în vârstă de 15 ani care frecventează centrul, spune că terapia dă rezultate bune. Copiii sunt bucuroși să participe la atelierele de creație și să socializeze între ei.

Lucările pot fi procurate direct de la Asociația ,,Autism Hope”, amplasată pe Bulevardul Mihai Eminescu nr.5. Totodată, puteți găsi informații suplimentare pe pagina oficială de Facebook a instituției, Autism Hope sau la numărul de telefon – 0797 64 301.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture