Video// Gheretele cu țigări revin în Chișinău. Imaginile surprinse de un consilier PAS

803

Gheretele care vând țigări în apropierea instituțiilor de învățământ și a celor medico-sanitare încep să reapară în Chișinău. Primăria le eliberează autorizații, chiar dacă legislația interzice comercializarea produselor din tutun la o distanță mai mică de 200 de metri de școli, grădinițe și spitale. Cel puțin asta susține, vicepreședinta fracțiunii PAS din Consiliul Municipal Chișinău. Zinaida Popa a identificat o astfel de gheretă și a încercat să cumpere un pachet de țigări. Și ia reușit…

La fața locului a fost solicitată intervenția poliției.

S-a dovedit că primăriu municipiului Chișinău a permis comercializarea țigărilor la această gheretă, deși Codul Contravențional interzice acest lucru.

Potrivit Zinaidei Popa, agentul economic urmează să fie sancționat conform legislației și să plătească amenda de 17 mii de lei.

Fracțiunea PAS din CMC solicită primarului general Ion Ceban să se autosesizeze și să verifice subordinile care eliberează astfel de autorizații ilegale și dăunătoare. Până la moment primarul capitalei nu a ieșit cu o reacție la acest subiect.

Citește și

Comentariile sunt închise