Video// Manifest în susținerea lui Stoianoglo. Oamenii s-au adunat, dar nu prea înțeleg de ce și ce au de gând să întreprindă ulterior

Protest în susținerea Procurorului General Alexandr Stoianoglo. Oamenii nu exclud și o posibilă manifestație în fața Parlamentului de la Chișinău. Nu este clar cine a inițiat aceast protest, dar și care sunt acțiunile concrete.

În fața administrației publice locale din Comrat s-au adunat câteva persoane, care se arată deranjate de modul în care a fost reținut, în seara de 5 octombrie Stoianoglo. Jurnaliștii unui portal de știri local au discutat cu cei prezenți. Oamenii consideră acțiunile de ieri ilegale. În același timp ei s-au arătat deranjați de întrebările presei. Nimeni din cei prezenți nu au putut răspunde de unde au aflat despre manifestație.

,, – Ați venit să vă demonstrați nemulțumirea față de autoritățile Găgăuziei, odată ce vați adunat în fața Comitetului Executiv și a Adunării Populare din Găgăuzia?, a întrebat jurnalista.

-Nu, față de societate și Europa?„, au răspuns oamenii.

Întrebați care vor fi acțiunile următoare, unii din mulțime au spus că vor decide în dependență de cum vor decurge lucrurile. Un alt bărbat a declarat că își vor înainta cerințele printr-o scrisoare, întrebat cui vor transmite acest demers, bărbatul a răspuns: ,,Cui trebuie…”

Din dialogul jurnalistei cu mulțimea, este clar că oamenii s-au adunat, dar nu prea înțeleg de ce și ce au de gând să întreprindă ulterior.

Totodată nu este clar cine ar fi organizatorul protestului, dar și cum au reușit să se adune zeci de persoane în fața Comitetului Executiv și a Adunării Populare din Găgăuzia.

Un alt bărbat spune că a primit un mesaj despre protest de la un consilier municipal. Unele voci spun că Stoianoglo este un om cinstit și a fost reținut pe nedrept.

Ulterior o persoană, care părea a fi organizatorul manifestației a ținut un discurs în fața oamenilor.

Astăzi, 6 octombrie, este planificată o ședință de urgență a Adunării Populare a celei de-a VI-a convocări la Comrat, a declarat unul dintre posibilii organizatori.

Nu văd nicio jurisprudență aici. Timp de 3 ore, bărbatul a fost concediat și reținut. Oamenii sunt revoltați. Astăzi am vorbit cu guvernatorul Găgăuziei, și ea este revoltată. Acum vom încerca să-i adunăm pe deputații convocării a VI-a, care sunt încă plenipotențiari, și să accepte apelul sau să devină garanți ”.

Menționăm că Alexandr Stoianoglo a fost reținut ieri 5 octombrie, după ce Victor Furtună, procuror anticorupție a dispus inițierea urmării penale pe numele lui Stoianoglo, în baza sesizării depusă de deputatul PAS Lilian Carp. Acestuia i-au fost înaintate 4 capete de acuzare.

Alexandr Stoianoglo este de etnie găgăuză.

 

 

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture