,,Îmi doresc ceea ce își doresc cetățenii: să fie respectată cu strictețe legea”. Cum comentează Sandu reținerea lui Stoianoglo

Prima reacție a Maiei Sandu după reținerea lui Stoianoglo.

Șefa statului a comentat reținerea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo. Într-un mesaj pe Facebook, președinta a dat de înțeles că toți sunt egali în fața legii și trebuie să plătească pentru ilegalitățile comise.
,,Așteptările cetățenilor Republicii Moldova sunt legitime: un trai mai bun într-o țară eliberată din strânsoarea clanurilor corupte. Oamenii cer dreptate. Instituțiile statului responsabile de lupta anticorupție trebuie să țină cont de aceste așteptări și să acționeze mereu în conformitate cu legea.
Decizia de ieri de analiză a sesizării care-l vizează pe Procurorul General aparține Consiliului Superior al Procurorilor, iar decizia de reținere a acestuia aparține procurorului desemnat de CSP. Ca Președinte al țării îmi doresc ceea ce își doresc cetățenii: să fie respectată cu strictețe legea, să nu fie comise abuzuri, iar oricine a comis ilegalități să plătească, conform legilor în vigoare.” a scris Maia Sandu.

 

Menționăm că Alexandr Stoianoglo a fost reținut ieri 5 octombrie, după ce Victor Furtună, procuror anticorupție a dispus inițierea urmării penale pe numele lui Stoianoglo, în baza sesizării depusă de deputatul PAS Lilian Carp. Acestuia i-au fost înaintate 4 capete de acuzare. În momentul reținerii, Stoianoglo a declarat că astfel încearcă să se răzbune Maia Sandu. Șefa Statului nu a comentat aceste acuzații.

Tot astăzi în fața administrației publice locale din Comrat s-au adunat câteva persoane, care se arată deranjate de modul în care a fost reținut, în seara de 5 octombrie Stoianoglo. Jurnaliștii unui portal de știri local au discutat cu cei prezenți. Oamenii consideră acțiunile de ieri ilegale.

 

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture