Video// Parlamentul Republicii Moldova și Parlamentul European vor semna un „Memorandum de înțelegere”

Memorandum de înțelegere va constitui un semnal politic foarte important în relația noastră cu UE.

Un „Memorandum de înțelegere”, va fi semnat între  Parlamentul Republicii Moldova și Parlamentul European. Memorandum de înțelegere va cuprinde acțiuni comune pe mai multe domenii de cooperare.

Decizia a fost luată în cadrul întrevederii Președintelui Parlamentului, Igor Grosu, cu Dragoș Tudorache, Raportor al Comisiei de politică externă pentru implementarea Acordului de Asociere Uniunea Europeană – Republica Moldova în cadrul Parlamentului European și Coordonator al activităților Parlamentului European de susținere a democrației parlamentare în Republica Moldova, care se află într-o vizită oficială la Chișinău.

Memorandumul de înțelegere va constitui un semnal politic foarte important în relația noastră cu UE a declarat Igor Grosu:

Vă mulțumim pentru susținerea constantă pe care Parlamentul European o acordă Republicii Moldova în procesul de modernizare și dezvoltare, dar și de integrare europeană, iar semnarea memorandumului ne va permite să intensificăm dialogul nostru pe mai multe domenii cheie”.

În cadrul întrevederii demnitarii s-au referit și la prioritățile noului Parlament, în special, lupta împotriva corupției, reformarea justiției.

”Ne dorim instituții funcționale în stat, care, indiferent de conjunctura politică, să lucreze în beneficiul oamenilor”, a accentuat Igor Grosu.

Menționăm faptul că au fost trecute în revistă proiectele realizate în cadrul Legislativului de la Chișinău cu sprijinul UE. Astfel, parlamentarul european a exprimat deschiderea pentru a susține în continuare creșterea eficienței proceselor administrative ale instituției.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture