Video// Poligonul de deșeuri din Bălți arde continuu. Activiștii bat alarma

377

Poligonul de deșeuri din Bălți arde în continuu. Deși groapa este arhiplină, din lipsa unei alte gunoiști amenajate, toate resturile din orașul Bălți sunt transportate aici. De ani buni fumul dens care provine de la groapa de gunoi, acoperă localitățile din preajmă. Însă se pare că autoritățile nu se grăbesc să găsească soluția. Pentru moment terenul respectiv  se află în gestiunea comunei Bilicenii Noi și a comunei Ţambula, raionul Sîngerei.

Câțiva activiști civici și reprezentanți ai unor partide bat un semnal de alarmă. Cu măști și o boxă portabilă cu microfon, aceștia au mers la groapa de gunoi, unde au ținut câteva discursuri. Filmulețul a fost publicat pe rețelele de socializare.

,,Vreau să mă adresez personal minstrului mediului, prim-ministrei, președintelui să se întoarcă cu fața la problemele ecologiei. Noi și așa suntem o mână de oameni în R.Moldova, majoritatea a plecat, altă parte deja stă pe valize să plece. Iar cei care rămân, vor fi sortiți să respire aerul acesta”. a menționat Vitalie Marinuță. 

,,Eu sunt șocată. Acum ne aflăm într-un loc, asemeni unei bombe care va exploda. Sunt înfricoșată de aceste condiții. Sărmanii oameni.” a declarat o activistă.  

,, Deja fumul este insuportabil. În tot orașul nu este un punct de colectare a cartonului sau alte deșeuri. Cât o să dureze aceasta? Vă rugăm frumos, luați măsuri domnilor!” – a adăugat Diana Grosu. 

Citește și

Comentariile sunt închise