Video// Sarcinile nedorite sunt în creștere la Bălți. Moldovenii cunosc prea puțin despre contracepție

În ultimii 2 ani în municipiul Bălți se atestă o creștere a sarcinilor nedorite în rândul minorelor, precum și o tendință de creștere a nașterilor la minore. Statisticile au fost prezentate de către Carolina Frumusachi, șefa Centrului Perinatologic din Bălți. Potrivit medicului majoritatea tinerelor care ajung într-o astfel de situație au vârsta de 14-16 ani. Criza societății noastre, lipsa unor lecții pe aceste teme în programa școlară favorizează înrăutățirea acestor date statistice.

 

Contracepția este o serie de metode, care permit unui cuplu să-și controleze sexualitatea. Mijloacele de contraceptie permit alegerea momentului potrivit în care să fie adus pe lume un copil, precum și evitarea efectelor devastatoare ale unui avort.

 Carolina Frumusachi susține că în întregul spațiu european și euro-asiatic, moldovenii sunt cel mai prost informați despre contracepție.

 Deși în Republica Moldova există un număr mare de asociații, fondate cu scopul de a instrui tinerii  despre reproductivitate, sexualitate și contracepție, minorii rămân cel mai puțin informați la acest capitol.

Moldova intră în top-5 țări europene cu cea mai înaltă rată a sarcinilor în adolescență. În fiecare an, aproximativ 3 mii de tinere din Moldova, cu vârsta cuprinsă între 15-19 ani, devin mame. Acestei categorii de vârstă îi revine și fiecare al zecelea avort.Prima pastilă anticoncepțională a apărut acum 61 de ani.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture