Video// Tărie vândută la miez de noapte. Polițiștii din Bălți au aplicat amenzi celor ce vând alcool noaptea

În municipiul Bălți, angajații poliției efectuaiază raiduri, cu scopul de а preveni vânzările ilegale de băuturi alcoolice pe timp de noapte. Amintim că, în Republica Moldova realizarea produselor alcoolice în intervalul orelor 22:00- 08:00 este interzisă. Însă unele magazine cu activitate non-stop ignoră aceste restricții. Pe timp de noapte, în magazine se formează adevărate cozi cu doritori de a procura alcool. Asta ne demonstrează, imaginile suprinse de o cameră ascunsă într-un market din Bălți.

 

După ce angajații poliției aplică amenzile pentru realizarea băuturilor alcoolice în timpul nopții, unii agenți economici atacă procesele verbale intentate. Ei afirmă că, berea nu este un produs alcoolic. Dacă este sau nu permisă vânzarea berii pe timp de noapte , l-am întrebat  pe Andrei Gurin, șeful Direcția Controlul Siguranței și Calității Produselor Vitivinicole, Alcoolului etilic, Berii și a Producției Alcoolice.

La momentul publicării acestui material, la solicitarea redacției BTV serviciul de presă al poliței din Bălți, nu ne-a prezentat statistica de la începutul anului 2021 cu privire la numărul amenzilor aplicate pentru comercializarea alcoolului în intervalul 22:00-08:00.

Potrivit punctului 3 din articolul 286 ,, Încălcarea regulilor de comercializare cu amănuntul a băuturilor alcoolice”  din Codul Contravențional al Republicii Moldova, pentru comercializarea băuturilor alcoolice tari, persoanele fizice riscă amendă de la de la 60 la 90 de unități convenționale, pentru persoanele cu funcție de răspundere amenda este de la 90 la 180 de unități, iar persoanelor juridice le pot fi aplicate de la 150 la 300 de unități convenționale. La fel în toate cazurile pot fi aplicate sancțiuni cu privire la privarea dreptului de a desfăşura o anumită activitate pe un termen de la 6 luni la un an.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture