Video// Spune nu Hepatitei, HIV/SIDA. Persoanele social-vulnerabile au fost testate la domiciliu

Campania de preântâmpinare a raspândirii bolilor cu transmitere sexuală este finanțată de ONU.

Angajații poliției împreună cu Centrul Social ,,Viața și speranță” au făcut vizite la domiciiliile mai multor persoane social-vulnerabile. Scopul acțiunii este de a testa persoanele care se află în grupele de risc, la bolile care se trasmit pe cale sexuală. Dumitru Ghergan ne-a spus că testarea este anonimă. Fiecare persoană testată își va vedea doar ea rezultatul.

„Angajații Inspectoratului de Poliție din Bălți, împreună cu Centrul de asistență pentru pacienții cu HIV/ SIDA, efectuează vizite la adresele familiilor social vulnerabile. În scopul testării gratuite la bolile cu transmitere sexuală și a hepatitei. Aceste servicii sunt gratuite și anonime. Venim, oamenii fac testul anonim. Rezultatele le sunt prezentate, la fel  anonim.”, a declarat Dumitru Ghergan.

Scopul campaniei este de a oferi acces la serviciile medicale de diagnosticare pesoanelor care nu-și pot permite aceste cheltuieli. Testele  HIV/SIDA și la hepatită sunt gratuite, confidențiale și rapide. Rezultatul îl afli în 15 minute.

,,Efectuăm aceste vizite sistematic. Există, familii care trăiesc sub pragul sărăciei și nu își permit să efectueze aceste teste. Acesta este un proiect pilot, care își propune să îmbunătățească sănătatea populației. Acesta este un test expres care se face în 15 minute. a declarat Dumitru Ghergan.

Persoanele care au trecut testarea sunt mulțumite de această oportunitate. Îndeosebi s-au bucurat că au putut-o face gratuit.

Campania de preântâmpinare a raspândirii bolilor cu transmitere sexuală este finanțată de ONU.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture