Video// Secțiile Covid din Bălți sunt arhipline. Medicii abia de reușesc să facă față primirilor

De la începutul pandemiei, COVID-19  a luat viața a 376 de bălțeni.

Aceste imagini au fost filmate în centrul COVID din Bălți, amplasat pe strada Stefan cel Mare 140. La moment, situația este foarte dificilă. Departamentul este arhiplin, pacienții sunt în stare gravă, iar medicii abia de mai au forțe pentru a lupta cu virusul.

Actualmente în acest centru sunt internate 142 de persoane din Bălți și raioanele de nord. 24 dintre ei sunt în terapie intensivă sub aparatele de respirație asistată.

Valeriu Bînzari spune că printre persoanele internate sunt și vaccinați. În secție sunt internați pacienți cu vârsta cuprinsă între  40 si 89 de ani. Din fericire, spune Valeriu Bînzari, în secția sa nu a fost internat nici un pacient tânăr sau mic.

Dis-de-dimineață în fața Centrului Covid din strada Ștefan Cel Mare,  s-a format un rând de ambulanțe. Fiecare mașină aducea noi pacienți infectați. La fiecare 15-20 de minute, în ograda instituției intra un nou echipaj medical. Medicii abia de reușesc să facă față primirilor. De la începutul pandemiei, COVID-19  a luat viața a 376 de bălțeni. Potrivit medicilor, acesta este cel mai important semnal de alarmă, că ar trebui să ne imunizăm.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture