40 LA SUTĂ DIN DRUMURILE LOCALE DIN ȚARĂ VOR AVEA GRADUL DE NAȚIONALE

Aprope 2500 de kilometri de drumuri locale din țară din cele 9 mii de kilometri, care asigură legătura între dauă sau mai multe localități ar putea trece în drumuri naționale. O politică în acest sens a fost elaborată de Ministerul Transporturilor. Planul demarării acestor acțiuni a fost prezentat astăzi de Șeful Direcției dezvoltare a drumurilor, Andrei Cuculescu la o întrevedere cu drumurii din nordul Republicii Moldova desfășurată la Bălți.

Această politică constă în trecerea în jur de 40 de procente din drumurile de importanță locală în drumuri naționale. Aceste drumuri care urmează să treacă unesc mai multe localități. Durmuri care unesc două raioane sau drumuri care duc spre unele destinații turistice.”

De asemenea Cuculescu a precizat că aproape 3500 de kilometric de drumuri de importanță locală ar putea trece în gestiune consiliilor rationale și municipal pentru a exclude factorul politic.

Propunem o formulă care va exclude influența politicului, care nu este o sută de procente, dar se va micșora essential.”

Viceprimarul de Bălți, Leonid Babii a menționat că politica elaborată de Ministerul Transporturilor este binevenită, dar cei care au elaborat-o n-au specificat câți bani vor fi alocați pentru renovarea itinerarelor de importanță locală.

Este un lucru benefic, dar nu s-a vorbit absolut nimic despre finanțare. Cum rămâne cu drumurile din sate, mai ales cele în varianta albă.Andrei Cuculescu s-a oprit la marimea Fondului Rutier care în present constituie 1,5 miliarde de lei. Din această sumă municipiului Bălți i-au fost trasferate doare 17 milioane de lei.”

Reprezentanții Ministerului Transporturilor au menționat că aproape 3500 de kilometric drumuri locale vor trece în gestiunea consiliilor raionale și municipiilor.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture