A doua secție pentru pacienții cu COVID-19 va fi deschisă la Bălți

Pentru că în secția  Boli Infecțioase a spitalului din Bălți sunt internate persoane suspecte și infectate cu COVID-19 din întreaga regiune de Nord a țării, iar capacitatea secției este de 60 de paturi, care practic a fost déjà  suplinită, în instituție fiind internați peste 50 de pacienți. S-a decis ca să fie deschisă încă o secție pentru posibilii pacienți cu Covid-19. Unde va fi amenajată această secție aflați în cele ce urmează.

O a doua secție pentru pacienții cu coronavirus va fi deschisă la Bălți. Acesta va fi amplasată în clădirea cu patru etaje a Departamentului de Fiziopulmonologie a Spitalului Clinic din municipiu.  Șeful instituției medicale, Serghei Rotari a menționat că un vârf de cazuri de infecție se așteaptă în zilele următoare, așa că instituția trebuie dotată din timp conform cerințelor pentru a primi posibili paciernți cu coronavirus.

Primarul de Bălți, Renato Usatîi a vizitat secția pentru a verifica condițiile în care vor fi internați primii pacienți. În noua secție vor activa  4 medici și 4 posturi de asistente medicale a câte 5 persoane, care vor lucra, conform turelor. De acum  3 săptămâni un aparat Röntgen  și o  mașină de anestezie din Germania sunt la frontiera moldo-română.

Reamintim, că la data de 6 aprilie, în Secția Boli Infecțioase a Spitalului Clinic erau internate 54 de persoane. Dintre acestea 34 au fost testate pozitiv la coronavirus. Restul sunt persoane suspecte de a fi enfactate.

A doua secție pentru pacienții cu COVID-19 va fi deschisă la Bălți

A doua secție pentru pacienții cu COVID-19 va fi deschisă la Bălți

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Dienstag, 7. April 2020

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture