A FOST BOTEZAT DUPĂ 12 ANI DE DETENȚIE

Încreștinat după gratii. Este vorba despre un deținut de 37 de ani din Penitenciarul din Bălți. Sfîntul Botez a avut loc în camera de rugăciuni din penitenciar.

Din spusele preotului capelan, Vladislav Radiucov, ceremonia a fost realizată după obiceiurile creştine legate de botez și anume: scufundarea în apă sfinţită, citirea Evangheliei, ungerea cu Sfîntul mir şi punerea cruciuliţei. Preotul spune că înainte ca să fie încreștinat, deținutul trece un test, unde demonstrează că este pregătit să renunțe la viața pe care a avut-o la libertate.

Slujbe religioase se desfășoară în fiecare zi de joi. Scriind o cerere deținuții pot veni să se roage, să se destăinuie și să primească sfaturi de la preoți. Totodată, preotului Vladislav spune că unii deținuți devin mai cumpătați, iar alții deținuți, ajunși aici devin mai agresivi și mai închiși în sine.

Rînduielile desfășurate de către preoții bisericii “Petru și Pavel” sunt activități de asistenţă religioasă. Acestea au drept scop creşterea şanselor de reintegrare socială a persoanelor private de libertate.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture