Agravarea pedepsei pentru autorul omorului produs într-o localitate din raionul Ialoveni

0
Condamnat inițial la 13 de ani de închisoare de instanța de fond, autorul omorului unui bărbat din satul Gangura raionul Ialoveni, își va petrece următorii 17 ani după gratii, după ce procurorii au făcut apel, nefiind de acord cu pedeapsa stabilită de prima instanță.

 

Astfel, prin decizia Curții de Apel Chișinău din 19 octombrie 2021, apelul procurorilor a fost admis, iar inculpatul a fost condamnat la 17 ani închisoare, în penitenciar de tip închis, pentru comiterea omorului intenționat, săvârșit cu premeditate, profitând de starea de neputință a victimei și cu o deosebită cruzime (infracțiune prevăzută de art.145 alin.(2) lit.a), e) și j) din Codul penal).

În acest context, remarcăm că, inculpatul a fost deferit justiției, după ce Procuratura raionului Ialoveni a acumulat probatoriul necesar care demonstra vinovăția acestuia în comiterea  omorului intenționat a unui bărbat, produs în propria casă a victimei.

Precizăm că, crima a avut loc pe 07 martie 2020, în localitatea Gangura din raionul Ialoveni, unde inculpatul a servit băuturi alcoolice cu victima și alte persoane aflate la domiciliul ultimei. În urma unui conflict apărut, inculpatul i-a aplicat victimei lovituri cu pumnii și cu o bucată de lemn de formă cilindrică peste diferite părți ale corpului, cauzând-i în rezultat leziuni corporale grave, care în consecință au determinat decesul victimei.

Decizia integrală va fi pronunțată la data de  23 noiembrie 2021.

Decizia este definitivă și executorie, însă poate fi atacată cu recurs ordinar la Curtea Supremă de Justiție.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture