Alertă! Municipiile Bălți și Chișinău sunt epicentrul epidemiei la nivel național

Incidența înregistrată la Bălți și Chișinău a depășit cu mult pragurile de alertă stabilite pentru nivelul roșu.

Conform datelor oferite de Ministerul Sănătății orașele Bălți și Chișinău, sunt epicentrul epidemiei la nivel național. Cauza ar fi populația densă și  rețeaua de transport care amplifică răspândirea și transmiterea infecției Sars-cov-2. Astfel incidența înregistrată la Bălți și Chișinău a depășit cu mult pragurile de alertă stabilite pentru nivelul roșu.

Menționăm faptul că intensitatea procesului epidemic este în continuă escaladare. A fost înregistrată o creștere atît a numărului de cazuri noi cît și a deceselor, pe parcursul săptămânii precedente. Conform datelor oferite de Ministerul Sănătății, pe parcursul săptămânii precedente au fost înregistrate 9443 de cazuri noi, cazuri raportatepe zi fiind în mediu 1349.

Anenii Noi, Sângerei, Basarabeasca, Glodeni sunt teritoriile periferice cele mai afectate unde nivelul de incidență a depășit valorile stabilite pentru nivelul roșu.

Săptămâna trecută, ministerul sănătății a declarat că cea mai afectată localitate de infecția Covid este municipiul Bălți. Atunci incidența era – 500 de cazuri la 100 mii populație.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture