ANRE: Tariful la gaze naturale pentru luna decembrie s-ar putea reduce

0

Agenția Națională pentru Reglementare (ANRE) a publicat proiectul tarifelor reglementate pentru furnizarea gazelor naturale pe care urmează să-l aprobe în ședință publică săptămâna viitoare. Astfel, potrivit documentului, din decembrie cetățenii ar putea plăti 8 lei și 8 bani, (cu TVA inclus), pentru un metru cub de gaze naturale, transmite  zdg.md.

Într-un comentariu pentru Ziarul de Gardă responsabilii din cadrul ANRE ne-au comunicat că prețul indicat în document de 8 lei și 16 bani, fără TVA, este propunerea Agenției, care urmează a fi dezbătută și aprobată săptămâna viitoare și care va intra în vigoare de la 1 decembrie curent.

„Pentru consumatorii casnici un metru cub costă 8 lei și 16 bani plus 8% TVA. Acesta este prețul propus de ANRE. Săptămâna viitoare ANRE se va întruni în ședință pentru aprobarea proiectului”, a declarat Galina Sanduța, șefa serviciului Comunicare din cadrul ANRE.

La furnizarea de gaze naturale către consumatorul final, pe lângă tariful anunțat de ANRE, cel de 8,16 lei, se va aplica o taxă pe valoarea adăugată de 8%, care este inclusă în factură. Respectiv, începând cu luna decembrie cetățenii ar putea plăti 8 lei și 88 bani pentru un metru cub de gaze naturale.

Conform anexei, o mie de metri cubi de gaze naturale costă 8 161 de lei fără TVA, ceea ce constituie 8 lei și 16 bani fără TVA.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture