ARITMETICA MENTALĂ TOT MAI SOLICITĂTĂ ÎN MOLDOVA. UNDE STUDIAZĂ MINȚILE ASCUȚITE

513

A fost deschisă o filială a școlii de aritmetică mentală la Drochia, Iași și încă una la Bălți. Ideea aparține fondatoarei primei școli de acest gen în Republica Moldova, Aliona Șchiopu-Miloslavscaia, cu centre la Chișinău și Bălți.

ARITMETICA MENTALĂ TOT MAI SOLICITĂTĂ ÎN MOLDOVA. UNDE STUDIAZĂ MINȚILE ASCUȚITE

ARITMETICA MENTALĂ TOT MAI SOLICITĂTĂ ÎN MOLDOVAUNDE STUDIAZĂ MINȚILE ASCUȚITE

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Montag, 16. September 2019

Aritmetica mentală este o tehnică japoneză de calcule matimatice – adunare, scădere, înmulțire, împărțire și chiar operații mai complicate, doar că elevii nu folosesc calculatoare, ci abcul, un instrument cu bile ce se mută după o anumită regulă. După frecventarea mai multor cursuri copii pot face diferite calcule în minte, imaginânduși abacul japonez.

Părinții susțin că după  ce copiii lor frecventează cursurile de aritmeticală mentală apar progrese în concentrare, în răbdarea cu care abordează o sarcină intelectuală. Operațiile sofisticate matematice încep să fie efectuate cu rapiditate.

Copilașii primesc plăcere când studiază această tehnică japoneză.

Aritmetica mentală la Bălți poate fi învățată de la vârsta de 4 până la 15 ani.  Metoda japoneză are efecte imediate asupra dezvoltării creierului copiilor, prin stimularea echilibrată a emisferelor cerebrale.

Aritmetica mentală este predată după mai multe metode: Pifagora, Iosimas și după programele din Taiwan și Kazahkstan. O lecție poate dura 120 și 60 de minute.

Iar pentru cei care nu cunosc nimic despre aritmetică mentală se fac lecții de probă gratis.

Centrul de aritmetică mentală este în continuă dezoltare. Profesorii sistematic fac recalificări la specialiștii din Asia și pregătesc copii pentru olimpiade internaționale. Iar elevii din Moldova vin cu locuri de frunte.

Cmentariile sunt închise