Bălțenii solicită ca toate rapoartele de audit să fie făcute publice

La data de 25 noiembrie, la Bălți au fost organizate dezbateri publice pe tema: „Calitatea Serviciilor publice în municipiul Bălți”.

La eveniment au participat lideri ai unor organizații nonguvernamentale, reprezentanți ai administrației publice locale, ai mediului academic, studenți. Pe lîngă discuțiile privind rolul administrației publice locale în crearea și gestionarea serviciilor publice, moderatorii s-au referit în special la rezultatele rapoartelor de audit de la întreprindera municipală „Gospodăria Locativ Comunală” , „Amenajarea Teritoriului și Spații Verzi” și „Reparația și Construcția Drumurilor Bălți”.

Cele mai multe comentarii au fost în legătură cu activitatea întreprinderii municipale „Cospodăria Locativ Comunală”, considerată de către participanți una frauduloasă. Oamenii spun că acest lucru se întîmplă din cauza că șefii întreprinderilor urmăresc propriile scopuri și nu cele ale cetățenilor.

La noi în oraș se numesc la funcțiile de conducere persoane incapabile care nu au interesul de a-și îndeplini datoria”, a spus unul dintre participanți.

Totodată, bălțenii au afirmat că nu înțeleg de ce pînă acum nu a fost posibil ca rapoartele unor astfel de audite să fie făcute publice.

De ce nu s-a făcut pînă acuma nici un audit? Noi atîțea ani auzim acest cuvînt dar nu s-a făcut nici o dare de seamă”, a întrebat o profesoară.

Oamenii au solicitat ca de acum încolo, toate auditurile care se desfășoară la întreprinderile municipale să fie făcute publice, pentru ca bălțenii să cunoască de unde pornesc problemele.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture