Bălți: 62 de copii infectați cu Covid-19 sunt internați în spitale

0

Nici o zi fără cifre alarmante privind infecția Covid-19. Spitalele din țară sunt arhipline și cu greu fac față numărului de pacienți. Doar în ultimele 24 de ore au fost confirmate peste 1500 de noi infectări. Și mai grav este faptul că virusul este nemilos și cu copiii. Potrivit datelor oferite de secția sănătate din cadrul primăriei, la moment în spitalele din Bălți sunt internați 62 de copii.

,,Din păcate situția prin infecția Covid se acutizează. La moment sunt internați 323 de pacienți a 316 paturi disponibile, dintre aceștia 251 sunt în stare gravă, iar 72 în stare critică. În 24 de ore au fost externați 16 pacienți, au murit 4 și au parvenit 28.” – a menționat Feodora Rodiucova Șefa Secției Sănătate Primăria Bălți

Rodiucova a mai informat despre o creștere a îmbolnăvirilor în rîndul celor mici.

 ,,La ziua de azi avem internați 62 de copii infectați, dintre care 19 sunt originari din municipiul Bălți. Alți 43 sunt din raioanele de nord ale țării. Din raioane ajung cele mai grave cazuri.

Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale a dat undă verde vaccinării copiilor începând cu vîrsta de 12 ani cu serul Comirnaty care este produs de compania Pfizer-BioNTech . Membrii Comisiei Medicamentului au aprobat extinderea indicației pentru vaccinul COVID-19 Comirnaty produs de compania Pfizer-BioNTech, pentru a include utilizarea vaccinului la copiii care au vârsta de peste 12 ani. Totodată ministra sănătății, Ala Nemerenco a precizat că vaccinarea copiilor de 12 la 18 ani ține doar de decizia părinților și dorința lor de a-și vaccina copiii și nu ține de politicile Ministerului Sănătății de a o obliga sau de a institui această vaccinare în școli sau în alte colective unde se află copii de această vârstă.

 

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture