CE AU ÎNCERCAT SĂ TREACĂ PESTE FRONTIERA R.MOLDOVA CÂȚIVA CETĂȚENI

De la începutul anului curent, polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale Vest au deconspirat trei tentative de trecere ilegală peste frontieră a produselor de tutungerie, scrie Ziarul Național.

Astfel, primul caz a avut pe data de 6 ianuarie curent. În jurul orei 10:10, la jumătate de kilometru de la hotar, inspectorii Sectorului Poliției de Frontieră Cuhnești au reținut o persoană care nu-şi putea justifica prezența în zona de frontieră. În urma cercetărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că acesta are 30 de ani şi trăieşte în satul Gherman, raionul Ungheni. Bărbatul transporta două colete, în care erau 1 210 pachete de țigări de marca „Ritm” și 1 230 – „Plugarul”.

Alți doi moldoveni au fost depistați la ora 21:25, în zona Sectorului Poliției de Frontieră Leușeni. Persoanele în vârstă de 28 și, respectiv, 36 de ani, locuitori ai raioanelor Ialoveni și Râșcani, au încercat să treacă peste râul Prut o mie de pachete cu țigări de marca ,,Rothmans”, ambalate în două colete.

Cea de-a treia tentativă de trecere ilegală a țigărilor în România a fost înregistrată pe data de 11 ianuarie, la ora 23.30. Patrula Sectorului Poliției de Frontieră din oraşul Ungheni a observat doi bărbați în timp ce mergeau spre linia de frontieră.

Observând că sunt urmăriți, cei doi au aruncat două obiecte suspecte și au încercat să fugă de la fața locului.
Pentru a-i reţine pe aceştia, a fost nevoie de ajutorul grupelor de intervenţie.

Astfel, pe traseul Ungheni-Sculeni, în apropierea satului Zagarancea, polițiștii de frontieră au oprit în trafic un automobile de model ,,Volkswagen Passat”, înmatriculat în R. Moldova, unde au identificat cei doi moldoveni implicați în acest caz. Tinerii sunt locuitori ai satelor Pârlița și Todirești, raionul Ungheni, cu vârste de 22 și 24 de ani. În coletele pe care cei doi moldoveni au încercat să le treacă peste frontieră erau 900 de pachete de marca ,,Ashima”.

Cele trei cazuri sunt investigate de poliţiştii de frontieră.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture